01-09-08

To the North-West

Juli 2006

 

In 1996, dus precies 10 jaar geleden, deden we voor het eerst een rondreis door de Verenigde Staten. Voordien hadden we al New York en Washington bezocht, maar dat was in groep en geen echte rondreis. Toen stonden de Westkust en vooral de Nationale Parken op het programma. We begonnen de reis vanuit Los Angeles om langs de prachtige Westkust noordwaarts te trekken via San Francisco en dan richting Yosemite National Park. vlag USAVanaf de eerste dag al waren we dolenthousiast en meteen verkocht voor de fantastische sfeer in Californië. Alleen… we hadden een zodanig druk reisschema dat we absoluut te weinig tijd hadden om van de kuststreek te genieten. We zwoeren toen dat we vooral het stuk tussen LA en San Francisco ooit nog eens opnieuw zouden doen. Nu, 10 jaar later, vonden we dat de tijd daarvoor gekomen was.

We zouden niet opnieuw in dezelfde val trappen van een te druk programma en besloten deze keer aan een rustig tempo de Westkust en de rest van Californië te bezoeken. Aangezien we zeer goede ervaringen hadden met Flandria Reizen, gingen we opnieuw bij hen te rade om ons een route én hotels uit te zoeken. Hilde, de zeer ervaren en altijd enthousiaste zaakvoerster, kwam met de onverwachte suggestie om in Seattle te beginnen en er de staten Washington en Oregon bij te nemen. Zij had dat vorig jaar gedaan en had het één van haar mooiste USA-reizen gevonden. Het duurde niet lang voor ze ons overtuigd had want onze nieuwsgierigheid naar nieuwe en onbekende streken was onmiddellijk gewekt. Ze werkte ons, niet zonder moeite trouwens, een prachtig programma uit, vol afwisseling. We zagen er vol ongeduld naar uit. 

Maar, onverwacht werden we met andere feiten geconfronteerd, die ons enthousiasme in één haal wegveegden. Hendrik was eerder dit voorjaar getroffen door testiculaire kanker. In juni werd hij geopereerd en gezien de kanker in een prille fase werd ontdekt, waren de vooruitzichten gelukkig tamelijk optimistisch. Maar toch was het nog even bang wachten op de resultaten van de scanner, die pas in de eerste week van onze reis zouden beschikbaar zijn. Een serieuze domper! Meteen verdween onze zin om te vertrekken. We wilden veel liever bij hem zijn in de moeilijke dagen die hem mogelijks wachtten. Hendrik zelf overtuigde ons om tóch te gaan, want inderdaad, wij zouden hier toch niets kunnen doen en het zou zonde zijn van het geld want de annulatieverzekering zou hier niet in tussenkomen. Rationeel gezien had hij natuurlijk gelijk, maar ons gevoel sprak anders. Vooral Christiane had het er zeer moeilijk mee. We vertrokken dus met zéér gemengde gevoelens.

lulukaft

Het verslag van deze reis is ook te koop
 en te downloaden via
Lulu.

09:48 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reizen, usa, north-west |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.