24-12-08

Herhaling van de hoogtepunten

Maandag 31 mei 2004

Het valt ons niet moeilijk om het programma van deze extradag Marrakech te vullen: we gaan twee hoogtepunten van ons verblijf herhalen, maar dan op een rustiger manier: de Soeks en de Majorelle-tuin. Maar eerst nog wat extrageld afhalen natuurlijk. Tot na 12 uur kuieren we rond in de soeks en ik heb besloten niet meer te filmen, maar mij te beperken tot digitale foto's. We dingen af op een mooie zijden sjaal, maar deze keer lukt het me niet; wellicht heb ik wat overdreven en Christiane zal het dus zonder sjaal moeten stellen... ’s Middags houden we het bij een klein slaatje en na de middag trekken we per taxi opnieuw naar de Majorelle-tuin die ons de vorige keer zo betoverd heeft.

Marokko 49
En opnieuw gaan we op in de schoonheid en de sfeer van deze unieke tuin. We nemen rustig onze tijd om elk hoekje te bekijken. Nu is er ook tijd voor het museumpje waar we kennis maken met enkele werken van de Franse schilder Jacques Majorelle, heel stemmige Marokkaanse taferelen in een quasi impressionistische stijl. Verder geeft het museum met enkele prachtige stukken een goed beeld van diverse vormen van de Marokkaanse kunstnijverheid: tapijten, zilverwerk, keramiek, houtsnijwerk en andere bouwelementen. 
 

Als we terugkomen in het hotel, luieren we (nu hopelijk écht voor de laatste keer) aan het zwembad. Een Zwitsers koppel is gisteren ook niet kunnen vertrekken en is hier ook terug. Zij kunnen pas woensdag terug, en ook zij zijn er zeker van dat hun langer verblijf zal vergoed worden door hun tour operator. Om 18 uur kunnen we op het dakterras genieten van het aperitief dat wekelijks op maandagavond door directeur Franck Ségui van het hotel aan alle gasten wordt aangeboden. Er is weinig volk maar wij laten ons de zomerse cocktail toch smaken en smullen van de lekkere bladerdeeghapjes, die niet moeten onderdoen voor die van Bloch, ook al zijn dit hier Arabische en geen Joodse. Of zijn het eerder Franse? Als afsluiting eten we nog eens zeer lekker op het terras bij het zwembad en maken voor de tweede keer onze koffers. Morgen zijn we thuis!

09:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marokko, marrakech |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.