21-01-09

Naar China

 banner ok.gif

Toen ik klein was, spraken we over Amerika als een ver, onbereikbaar en dus zeer intrigerend land. De USA was voor vele emigranten het beloofde land, maar vooral door diegenen die er nooit geweest waren, werd het ook afgeschilderd als een harde, gevoelloze en dus onaantrekkelijke, ja zelfs gevaarlijke maatschappij. Intussen is de wereld veel kleiner geworden. We zijn verschillende keren in de Verenigde Staten op vakantie geweest en onze mening is totaal herzien. We zijn van verschillende facetten (niet alle!) van de Verenigde Staten zelfs gaan houden. Vandaag heeft voor ons China zo’n beetje de plaats ingenomen van de USA: even ver en onbereikbaar, even mysterieus en minstens net zo controversieel. Het stond dus al een tijdje op ons lijstje van toekomstige reisbestemmingen. Lange tijd was reizen naar China echter niet zo evident, maar ook daarin was de laatste jaren verandering gekomen. Daarenboven hoorden we van een aantal vrienden en kennissen die er geweest waren, zeer enthousiaste verhalen en ons besluit stond vast: volgend jaar zou het China worden. 

Het kostte ons geen moeite om een reisorganisatie te kiezen. Eerdere ervaringen met Anders dan Anders (Zuid-Afrika, Thailand en Peru) waren zo goed meegevallen dat we zelfs niet elders gingen kijken. In november, bijna een jaar op voorhand, schreven we ons in. Toen Johan en Rita, die we leerden kennen op de reis naar Peru, van onze plannen hoorden, besloten ze mee te gaan. Tot onze grote vreugde, want zo waren we meteen verzekerd van aangenaam gezelschap. Op de voorstelling van het programma in Gent in januari 2007 werd ons enthousiasme definitief opgewekt en we maakten er ook kennis met Tom, onze toekomstige reisbegeleider.  

De aanloop naar oktober was zeer tumultueus. Eerst was er op 22 september de geboorte van Louisa, ons eerste kleinkind en alle drukte en aangename verplichtingen die daarmee gepaard gaan en dan was er de financiële crisis, die ons tot het laatste moment in onzekerheid hield over het lot van Fortis en een (klein) deel van onze spaarcenten. Daarenboven hadden we op weergebied een grijze en sombere zomer achter de rug en ondanks een kleine opflakkering in september, was de laatste week vóór ons vertrek koud en nat. We hunkerden dus naar vakantie!

 Klik hier voor het vervolg

09:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.