28-02-09

Een immense snoepwinkel

banner ok.gif

Donderdag 9 oktober 2008 (4)

Om 16.30 uur zijn we terug in ons hotel. We talmen niet lang en om 17 uur vertrekken we al met ons tweetjes voor een wandeling in de stad. Het moet intussen gestortregend hebben, want er liggen grote plassen als we buitenkomen. Maar nu is het gelukkig droog en helemaal niet koud. Meteen staan we in een van de belangrijkste winkelstraten van Beijing, de Wangfuying Avenue, die zelfs voor een groot deel autovrij is wandelgebied is. China 34Hier zijn moderne winkelcentra gevestigd en je kan er de meest luxueuze producten kopen. We stappen binnen in een gloednieuw, ultramodern en zeer chique grootwarenhuis waar alles nog naar de verf ruikt en waar je je kan spiegelen in het blinkende koper en de glanzende marmeren vloeren. In de kelderverdieping is de afdeling voeding ondergebracht. We geloven onze ogen niet; dit hebben we nog nergens gezien: een overvloed aan alle mogelijke verse eetwaren, groente, fruit, vis, vlees en natuurlijk een imposante en zeer stijlvol ingerichte theeafdeling. We worden er door uiterst vriendelijke meisjes ontvangen en moeten plaatsnemen om te proeven. De thee valt zeer in onze smaak en we besluiten om er 100 gram van mee te doen. Dan komen ze aandraven met een glazen theepot waarin een prachtige bloem drijft. Die wordt verkocht als een klein gedroogd bolletje en komt in het hete water volledig open. Het smaakt nog lekker ook, dus ook daarvan doen we er enkele mee. We nemen van alles meteen het dubbele zodat we Karien en Hendrik kunnen laten meegenieten. Zij zijn immers grotere theedrinkers dan wij, maar wie weet, leren we het hier? China 33Daarna slenteren we nog even door de verschillende verdiepingen en stellen vast dat dit in niets afwijkt van wat we bij ons in de chiqueste steden vinden. Alleen de meubelafdeling is anders: ongelooflijk kitscherige meubels, gordijnen, lampadaires en vazen, maar ook stijlvolle en peperdure Japanse stone beds.  

We lopen nog enkele andere zaken binnen in de drukke winkelstraat: een immens kindergrootwarenhuis met massa’s speelgoed, een reusachtige snoepwinkel waar honderden soorten ondefinieerbare snoep in grote bakken liggen uitgestald, allemaal gewikkeld in kleurrijke papiertjes. Prachtig voor de foto’s. Ik heb de videocamera even niet meegenomen en ik heb er al spijt van. China 35We moeten ons haasten om tegen 19.30 uur in het hotel terug te zijn, want vanavond hebben we een buffet in ons hotel en we zijn om 20.00 uur afgesproken met Johan en Rita. Toch snel nog een douche en dan naar het immense atrium. Alle andere groepsleden blijken al een hele tijd aan tafel te zitten, want sommigen zijn zelfs al aan de koffie. Even lijkt het dat we de afspraak zijn misgelopen, maar dan heeft Rita ons toch in de gaten. We stonden op verschillende plaatsen op elkaar te wachten. Dat heb je in zo’n grote hotels natuurlijk. We besluiten eerst een aperitiefje te nemen, maar daar schrikt het personeel blijkbaar een beetje van op. Ik bestel een sherry, maar na een tijdje wordt ons aarzelend gemeld dat… de sherry op is. Dan maar een porto. We krijgen twee piepkleine glaasjes. Het buffet is indrukwekkend. Er is van alles, zowel uit de westerse als uit de oosterse keuken, zowel Chinees als Japans, zowel warm als koud. Wij kiezen beiden uiteraard de Oosterse én de viskant en zo komen er o.a. oesters, zee-egel, sushi, gewokte groenten en vers gebakken zeebaars op ons bord. Bij al dat lekkers hoort natuurlijk een fles wijn en we wagen ons aan een fles Chinese Chardonnay, die best lekker blijkt te zijn en zelfs niet te duur: 195 Yuan of 19,5 euro, wat niet duurder is dan bij ons. Het is een waar festijn en we lopen voortdurend op en af naar het buffet, op zoek naar lekkers. Om 21.15 uur komen ze ons zeggen dat ze om 22 uur sluiten en inderdaad, we zijn intussen het enige tafeltje in de immense patio. De volgende keer zullen we iets vroeger aan tafel moeten gaan.  

Op de kamer moeten we nog onze koffers pakken want morgen moeten we zéér vroeg op. Onze vlucht naar Xi’an  is al om 8.10 uur en we zullen worden gewekt om 5 uur! Er is ons gevraagd onze koffers al vanavond tegen 22.30 uur op de gang te zetten, zodat ze vanavond al naar de luchthaven gebracht kunnen worden. Zo moeten we morgen niet al te vroeg op de luchthaven zijn. Een handig systeem, maar het gevolg is wel dat we morgenvroeg ons toiletgerief zullen moeten missen want in de handbagage mogen ook hier geen vloeistoffen zitten. Geen probleem, vanavond maar al een scheerbeurt en met de zeepjes en flesjes van het hotel kunnen we ons wel behelpen.

Klik hier voor het vervolg

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: china, beijing, wangfujing |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.