05-06-09

Naar Sicilië

banner sicilie

Een nieuw kleedje voor onze blog want het verslag van onze Chinareis zit er (eindelijk) op en we duiken terug in de tijd naar 2002 toen we onze zonnigste reis ooit maakten: naar Sicilië! De herinnering er aan maakt me nog steeds warm. De foto's zijn deze keer van mezelf en niet van mijn echtgenote. Ik wil er trouwens nog eens op wijzen dat op heel onze site niets dan eigen foto's staan, zo goed als allemaal door mijn vrouw gemaakt. Ze mag er echt fier op zijn en ik ben dat ook op haar!

Het was niet makkelijk dit jaar om onze reisbestemming te kiezen. Toen we in 1991 naar Toscane reisden, kregen we de Italiaanse smaak zodanig te pakken dat we ons voornamen voortaan om de twee jaar naar dit schitterende land te gaan. Dat kwam er niet helemaal van – de wereld is immers zó groot…- maar toch hebben we inmiddels nóg 3 Italiëreizen gemaakt: Umbrië in 1995, een 11-stedentocht in Noord-Italië in 1998 en Napels en Campanië in 2000. Dat is toch een gemiddelde van om de 3 jaar. Het is dus dit jaar nog iets te vroeg. Ook over Noorwegen in 1997 waren we zéér enthousiast en we zwoeren er nog terug te keren, temeer omdat we door een uitschuiver van Christiane, waarbij ze haar pols brak, een heel mooi stuk moesten missen.  

In eerste instantie kozen we om Noorwegen dit jaar met een tweede bezoek te vereren. Hoe dichter de datum van reservatie naderde, hoe meer ik begon  te twijfelen. O.a. omdat we er toen de hele tijd prachtig zonnig weer hadden, is de herinnering aan Noorwegen zó mooi, dat ik een beetje begin te vrezen dat het misschien wel eens zou kunnen tegenvallen deze keer. We zouden uiteindelijk toch voor 80% dezelfde reis moeten doen als de eerste keer en dat zijn we niet gewoon. Daarenboven is de kans op even mooi weer zo goed als nihil. Achteraf  zal echter blijken dat ik mij vergiste: Scandinavië kende dit jaar de mooiste zomer van de eeuw!  

Het zou dus toch Italië worden, maar dan liefst een streek die we nog niet eerder deden. Na enig zoeken kwamen we tot Sicilië. Ons lievelingsrestaurant Il Mezzogiorno in Gent zat er wel voor iets tussen, maar wat ik erover las gaf toch de doorslag: Sicilië wordt beschreven als Italië in het kwadraat. Dus, dat belooft!  Bij Caractère, dat bekend staat om zijn exclusieve hotelselectie, vinden we een mooi uitgestippelde reisroute en de keuze is definitief gemaakt.

klik hier voor het vervolg


17:01 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italie, sicilie |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.