18-08-09

A Road for Tomorrow

banner England 4

Dinsdag 19 mei 2009 (1)                               

 

Ik heb zeer goed geslapen maar om half zes ben ik al wakker. Het verschil van 1 uur met onze klok zal daar wel voor iets tussen zitten waarschijnlijk, maar het is toch te vroeg om al op te staan. Af en toe hoor ik de wind rond het dak gieren. Ik hou mijn ogen dicht en ik dommel toch terug even in tot ik definitief gewekt wordt door het scheerapparaat van een buurman. Snel even het gordijn opentrekken om te zien welk weer het is. Er staan zware dreigende wolken aan de hemel, maar het is droog. We nemen rustig de tijd voor een heerlijk ontbijt: op het buffet staat zeer veel vers fruit maar we kunnen toch niet weerstaan aan het “full English breakfast”: toast with marmelade, fried eggs, bacon, sausage, tomatoes, mushrooms en daarna nog een vers yoghurtje met wat fruit. Een hele maaltijd en… het smaakt heerlijk! Wat een contrast met het dagelijkse schamele cracotje met dieetkaas van thuis. Maar ja, we reizen toch ook een beetje om te eten hé? Althans wij toch! 


Vandaag gaan we met de auto de Cotswolds verkennen. Op het internet vonden we een uitgestippelde route die ons in twee dagen alle mooie plekjes van de streek moet laten bezoeken: de “Romantic Road”. Cotswolds 8Er is een “Road for Today” en een “Road for Tomorrow”. Omdat we de indruk hebben dat de eerste de mooiste is en we hopen op beter weer voor morgen, besluiten we te beginnen met de route van tomorrow, die ons in een lus van 90 mijl (145 kilometer) het Zuiden van Cheltenham zal laten ontdekken. Om 9.15 uur vertrekken we. In de straten van Cheltenham is het nog even druk, maar al gauw komen we via smalle, kronkelende baantjes in rustig landelijk gebied en kleine dorpjes. Het landschap is heuvelend en zeer groen en overal bloeien de voorjaarsbloemen weelderig. Vooral de fijne witte kruizemunt is in volle bloei, maar hier en daar blinkt ook het geel van de boterbloemen. De bermen van de smalle holle wegen zijn helemaal bezaaid met bloemen en het is alsof je doorheen een grote tuin rijdt. Cotswolds 10Prachtig! We komen bij een bos waar de hele bodem er als besneeuwd bijligt onder een deken van bloeiende daslook. Zelfs met de raampjes dicht dringt de scherpe lookgeur tot in de auto door. Voortdurend moeten we stoppen om een foto te maken: glooiende weiden waarin schapen met hun lammetjes grazen, hier en daar een felgeel raapzaadveld tussen het groen, oude kerkjes omgeven door eeuwenoude vervallen grafstenen. Ook aan de huizen is het één bloemenfestijn: clematis in diverse tinten van blauw, paars en roze; volle muren begroeid met blauwe en witte regen; klimrozen en nog veel meer. Dit is echt een prachtig seizoen om Engeland te bezoeken.

De route loopt via Dowdeswell en Withington naar Northleach en vervolgens langs Sherborne en Little Barrington naar Burford.  Het is frisjes en de hemel blijft grijs en af en toe valt er een buitje. Tegen de middag zijn we in Windrush waar we afstappen in de Fox Inn voor het Cotswolds 15middagmaal. We stappen binnen in de oude herberg. De oude gelagzaal ademt een en al gezelligheid uit en is tamelijk goed gevuld. Op een groot zwart bord aan de muur worden de beschikbare gerechten aangekondigd:  een groot gamma aan eenvoudige koude en warme gerechten zoals homecooked ham, pork sausages, wholetail scampi , “all served with fries” maar ook lunch specials zoals hot roast leg of pork with stuffing, apple sauce and fresh crusty bread en hot breast of Windrush Valley roast chicken with a creamy spinach, bacon and cheddar sauce. Er is zelfs een heel assortiment van fresh Irish oysters. Zoals het in Engelse inns gebruikelijk is, bestellen we aan de toog en weldra wordt ons een groot bord gebracht met de porc leg voor C en een ploughman with Lechlade porc pie voor mij. Daarbij hoort natuurlijk een grote, frisse “pint of lager”. Zeer eenvoudige kost maar lekker vers en smakelijk!


klik hier voor het vervolg

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: engeland, groot-brittannie, cotswolds |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.