08-02-10

Opnieuw Italië

banner Puglia


Zonder enige twijfel behoort Italië tot onze favoriete landen. Daar is natuurlijk de onvolprezen Italiaanse keuken mede schuldig aan, maar het is in de eerste plaats de onvergelijkbare sfeer die in elk Italiaans stadje of dorp hangt. Dank zij de meestal uitbundige zon leven de Italianen hoofdzakelijk buiten en, vooral in de vooravond, genieten ze ervan om lekker lui naar de piazza te slenteren om er elkaar te ontmoeten en, al dan niet bij een fris wijntje, de voorbije dag met vrienden of kennissen te bespreken. Dat loopt vaak uit in een ogenschijnlijk bitse discussie waarbij de stemmen steeds hoger verheven en armen en handen steeds beweeglijker worden, maar kort nadien vallen ze elkaar alweer lachend in de armen. Wat is er heerlijker om als kille toerist dit dagelijkse schouwspel vanop een terrasje gade te slaan?  

We hebben al vaak Italië bezocht: Toscane, Umbrië, Campanië, Sicilië, de Amalfitaanse kust. We deden citytrips naar Rome en Milaan en ooit deden we in Noord-Italië zelfs een ‘elfstedentocht’ waarbij we o.a. Parma, Modena, Bologna, Ravenna, Ferrara, Venetië, Padua en Verona aandeden. Onvergetelijk! Aangezien onze laatste Italiëreis alweer dateert van 5 jaar geleden, vonden we het de hoogste tijd om er nog eens terug te keren en dan liefst in een streek waar we nog niet eerder waren. Onze ervaring had ons geleerd dat hoe zuidelijker je gaat, hoe “echter” Italië wordt en zo kwamen we terecht in Puglia. Zuidelijker kan niet, want we zouden tot in het meest zuidelijke puntje van de hiel van de laars gaan. Dat beloofde! Met de jaren is onze norm voor hotels steeds hoger gaan liggen en ook nu weer besloten we om liever enkele dagen korter te gaan en goede hotels uit te zoeken. Dus waar konden we beter terecht dan bij Caractère, met wie we een schitterende rondreis deden op Sicilië, en waar we in ronduit luxueuze hotels verbleven. Het kostte geen moeite om ook voor Puglia bij Caractère onze gading te vinden. Zo stippelden we een rondreis uit, voornamelijk in Salento, het meest zuidelijk gedeelte van Puglia. We zouden op 5 plaatsen overnachten en in elk hotel telkens 2 nachten verblijven: Lecce, Gagliano del Capo, Taranto, Matera en Martina Franca. Onze ervaring heeft ons geleerd dat je op die manier het best een stadje en de omgeving kan verkennen: een dag om van de ene verblijfplaats naar de andere te rijden en een dag om het stadje zelf te leren kennen. 

Puglia ligt te ver om er met de eigen wagen naartoe te rijden, dus we verkozen een vliegreis en een huurauto ter plaatse. Mits een beetje zoeken en je data af te stemmen op de goedkoopste momenten, kan je tegenwoordig zeer voordelig vliegen. Zo slaagden we erin om bij Ryanair tickets te bestellen voor nog geen 200 Euro heen en terug voor 2 personen en dan nog met een rechtstreekse vlucht op Brindisi. Nauwelijks te geloven! Het internet leverde ons trouwens ook voor onze hotels groot voordeel: i.p.v. bij Caractère boekten we dezelfde hotels via Booking.com voor in totaal 300 Euro minder. Op die manier kon er zeker een duurder hotel van af…

klik hier voor het vervolg

 

10:05 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italie, puglia |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.