02-04-10

Naar Jordanië

banner jordanie

Het nieuwe millennium begint veelbelovend op het gebied van reizen. In februari was ik al een weekje in Spanje (Madrid en Valladolid), weliswaar op studiereis en zonder Christiane, maar aangezien dit een beloning was voor hen die zich bij Volvo hadden ingezet voor het behalen van de European Quality Award 1999, waren er toch voldoende aangename en ontspannende momenten ingelast. Ook om die reden vergast Volvo ons op 4 dagen Athene in september, en dit keer wél met de echtgenoten. In de grote vakantie staat uiteraard onze jaarlijkse reis op het programma en deze keer kozen we voor Zuid-Italië: Napels, Sorrento en de kust van Amalfi. 

En nu is het een week Jordanië. Deze reis hebben we te danken aan de genodigden op ons 25-jarig huwelijksjubileum dat we vorig najaar vierden. Als geschenk hadden ze samengelegd voor een reischeque en op die manier konden we ons in het voorjaar eens wat meer permitteren dan we gewoon zijn in deze periode van het jaar. Van het goede teveel? Never, zou ik zeggen. 

Hier volgt alvast mijn relaas over onze eerste kennismaking met het Midden-Oosten. Door de vele verhalen en foto’s van onze buurvrouw waren de verwachtingen hoog.  Zij raadde ons Jordanië aan omdat het van de Arabische landen wellicht het meest moderne en gematigde land is – met een zeer vriendelijke bevolking –  dat een zeer goede afwisseling van cultuur en natuur te bieden heeft en daarenboven aan onze vrij hoge eisen van comfort en culinaire smaak zou beantwoorden.  

Om de privacy van onze medereizigers te beschermen, zijn hun namen in dit verslag veranderd. Alleen die van onze reisbegeleidster en van de lokale gidsen  zijn ongewijzigd.


klik hier voor het vervolg

08:02 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jordanie |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.