16-06-10

Programmawijziging

banner yellowstone
Vrijdag 23 juli 1999

Het ontbijt in het hotel is gratis. Het is niet slecht, maar ik weet toch niet of we het drie dagen na elkaar zullen lusten. Het bestaat nagenoeg uitsluitend uit zoetigheden en ik heb toch liever iets hartigs. Vandaag veranderen we ons programma wegens nog niet genezen blaren (kanjers!) op mijn beide hielen.  Aangezien we in Arches National Park een flinke wandeling plannen, besluiten we dat maar voor morgen te houden en vandaag Canyonlands aan te doen.  Nadat we eerst getankt hebben en het oliepeil hebben laten nazien (ondanks het brandend lampje nog steeds in orde), zijn we om negen uur op weg. Het is nog lekker fris en aan de blauwe hemel staat een stralende zon, die nu al brandt, zij het nog niet genadeloos. Er is nog maar weinig volk op de weg. Aan onze eerste stop ontmoeten we drie mensen uit Roeselare (alweer West-Vlamingen). Het is een jong koppeltje dat hun oude (maar kwikke) vader heeft meegenomen. Canyonlands is schitterend: onmeetbaar diepe en brede valleien met grillig uitgegraven rivierbeddingen; grillige rotsen en alleenstaande rotsmassieven; en dan die kleuren: dieprood, paars, oranje, groen, ... We doen een korte hike van 45 minuten naar de Mesa Arch en de blaren houden zich relatief goed. Overal waar we halt houden, vliegen talrijke kleine insectjes, die om ons heen zwermen van zodra we uit de auto stappen. Ik spuit royaal met mijn Canadees flesje maar dat belet niet dat ik 's avonds drie nieuwe beten ontwaar. Mesa Arch is prachtig: doorheen een rotsboog kijken we diep in de Coloradovallei. Dit is schitterend mooi! We trekken verder  van het ene view point van het "Island in the Sky" naar het andere: Green River Overlook, Upheavel Dome en Grand View Point. We gaan ruim over de middag en... we hebben geen eten mee. We dachten immers dat we 's middags terug in Moab zouden zijn om daarna de tweede helft van Canyonlands te bezoeken ten Zuiden van Moab. In het hele Park is natuurlijk ook nergens eten te koop. Toch beslissen we nog de zijweg in te rijden naar het Dead Horse Point State Park, ook al is het al twee uur na de middag. Het Visitor Center (dit park wordt uitgebaat door de Indianen) is ondergebracht in een voorlopige barak en in de kleine shop verkopen ze gelukkig ook Mars. Buiten staat een losse cabine als toilet die met een dik touw aan twee enorme rotsblokken is vastgebonden. Dit lijkt ons een goed idee, want het moet bijzonder vervelend zijn door een windstoot verrast te worden wanneer je op het toilet zit. Dead Horse Point is écht de moeite waard. Ook dit hadden we niet mogen missen. Zes Canadese vrouwen, samen in een minibusje op reis door de Verenigde Staten, hebben luidruchtig kwebbelend en giechelend het uitzichtplateau ingepalmd. Eén van hen neemt een foto van ons beiden vóór het prachtige panorama. Je ziet er de rivier zich in verschillende haarspeldbochten traag door de vlakte kronkelen in de diep uitgegraven bedding. 

Het is drie uur als we terug zijn in Moab. De hoogste tijd om toch nog iets te eten. Dat doen we in een bakkerij (die met haar internetaansluiting) waar we een bijzonder lekkere sandwich met smoked turkey verorberen. Het is inmiddels te laat om The Needles te doen. Dit andere deel van het Canyonlands National Park ligt immers op wel honderd kilometer van Moab verwijderd.  Dus besluiten we naar het hotel te gaan om lekker niks te doen en te luieriken aan het zwembad. Dit is een beetje tegen onze natuur in, maar we stellen vast dat het ons toch niet onaangenaam is. Nóg een aanwijzing dat we ouder worden? Ik knoop de sleutel van de kamer in mijn zwembroek en als we terug naar binnen willen gaan, blijkt dat ik de verkeerde sleutel (die van de auto) heb meegenomen. We zitten buiten gesloten.  Misschien heeft ook dit met ouder worden te maken? Tenzij het jeugdige en onbezorgde slordigheid is?  

's Avonds genieten we van een heerlijke sirloin steak in Buck's Grill House, een plaatselijk restaurant in pure western stijl.

klik hier voor het vervolg

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usa, utah, dead horse point, canyonlands, moab |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.