20-09-10

Eindelijk vertrokken

banner Noorwegen.jpg

Zondag 6 juli 1997 

Het is een drukke periode geweest, met veel problemen, vooral in het OCMW, en C is nauwelijks hersteld van een kleine inzinking. We zien dus meer dan ooit uit naar deze vakantie en we vinden dat we het beiden verdiend hebben! Daarenboven is het de voorbije 3 weken bijzonder fris geweest (nauwelijks 15°...) en het heeft bijna voortdurend geregend. We hopen op beter weer, maar kunnen we dat in Noorwegen wel verwachten? We zullen zien! Getrouw aan onze traditie vertrekken we stipt om 5u00. We hebben onze route uitgestippeld door een flink stuk van Nederland: Breda - Utrecht - Amersfoort - Apeldoorn - Hengelo. En dat blijkt een goede keuze te zijn: het is zeer rustig want wij rijden “stroomopwaarts” tegen de grote trek van de Hollanders naar het zuiden. Het is 8 uur wanneer we de Nederlands-Duitse grens oversteken en we zetten onze reis verder via Osnabrück, Bremen en Hamburg tot in Flensburg. Tot Bremen is het vrij druk, want hier zitten we in de stroom van Duitsers die naar de Oostzee trekken.  

Het weer is grijs, maar wordt mooier en mooier en ‘s middags in Flensburg kunnen we zelfs in de zon op een terrasje middagmalen. Alles verloopt prima en wanneer we om 13u30 de Deense grens bereiken, hebben we reeds 780 kilometer afgelegd. Hier begint het derde en laatste deel van ons traject: tot in het uiterst-noordelijk puntje van Denemarken: via Kolding, Arhus en Aalborg naar Hirtshals. Hier vertrekt morgenvroeg de boot naar Noorwegen. Op dit lange stuk door Denemarken valt niet veel te beleven. We onthouden enkel dat de Duitse en Nederlandse caravans de meerderheid uitmaken van het, overigens kalme verkeer. Velen onder hen dragen een zelfklever met een eland op hun achterzijde: Skandinavië-freaks op weg naar Zweden of Noorwegen. Nog een opmerkelijke vaststelling: de Denen hebben een duidelijke voorkeur voor rode wagens! Er zijn er opvallend meer dan waar dan ook elders in Europa. 

Om 17 uur zijn we op onze bestemming. We hebben de 1130 kilometer goed verteerd en zijn helemaal niet moe! Dus... onmiddellijk onze hotelkamer innemen, een snelle douche en Hirtshals verkennen. Ons hotel ligt vlakbij de aanlegsteiger van de Color Line-veerboten. We gaan er al eens het terrein verkennen voor morgenvroeg. Het is een tamelijk troosteloze haven en het wordt nog triestiger wanneer er een vrij dichte mist opkomt. Die blijkt gelukkig van korte duur en tegen de avond is hij helemaal verdwenen. Het is wel tamelijk fris. In het vissershaventje heerst een gezellige sfeer en de vele vissersboten leveren een aantal zeer pittoreske videobeelden op. Na wat zoeken vinden we een leuk visrestaurant en we mogen ons gelukkig prijzen dat we nog net het laatste vrije tafeltje kunnen bemachtigen. Het eten is lekker! Na het eten slaat de vermoeidheid (en de wijn?) dan toch toe en om 22u15 vallen we in een diepe slaap. Het OCMW en de Belgische regen zijn voorwaar bijna vergeten.

klik hier voor het vervolg

08:03 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: noorwegen, denemarken |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.