15-01-11

Hollywood en de kust van Southern California

Banner USA West.gif.jpg

Woensdag 17 juli 1996

 

Ondanks de vermoeiende dag van gisteren, zijn we vroeg uit de veren. We zijn ongeduldig om eraan te beginnen. Van jet-lag nauwelijks sprake! ‘s Voormiddags toeren we wat rond in Hollywood: langs de kilometerslange Sunset Boulevard en in de heuvelachtige villawijken van Beverly Hills. We komen vooral onder de indruk van Rodeo Drive,  het eerste deel met zéér luxueuse villa’s en het tweede deel met zijn grand chique: alle meest exclusieve winkels ter wereld zijn er vertegenwoordigd. Het is al tegen de middag wanneer we de kust bereiken en aan de lange tocht van Los Angeles naar San Francisco beginnen. ‘s Middags belanden we in een heel leuk visrestaurantje (eigenlijk meer een grote comfortabele strandhut) aan de pier van Malibu. We eten er levendverse zalm, terwijl we ons zitten te vergapen aan de vele surfers op de metershoge golven.

 

De rit langs de kust brengt ons in de namiddag in Solvang: een stadje dat bijna volledig is opgetrokken in (pseudo-)Deense stijl. Er is zelfs een “Belgian Café”. Eigenaardig... Het zijn er solden en ik koop twee shorts voor slechts $ 32.25, dat is slechts 500 Bfr per stuk! Voor de rest genieten we van het Californische kustlandschap, alhoewel we de zee niet zo veel te zien krijgen. De heuvels, met hier en daar een meer, zijn echter ook heel mooi. En ... de zon is volop van de partij! In San Luis Obispo is het verrassend stil. We lopen nagenoeg alleen in het stadje en ook het restaurant is leeg: we zijn er de enige gasten.

 

klik hier voor het vervolg

 

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usa, westkust, california, hollywood, los angeles |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.