28-02-11

De langste trip van onze reis

 

Banner USA West.gif.jpg

Zondag 28 juli 1996

 

Vandaag staan we voor een hele rit. Travalco biedt ons 2 alternatieven, maar we kiezen voor de langste omdat die over Sedona loopt en omdat we zoveel mogelijk willen zien... 720km! We vertrekken vrij vroeg en trachten onderweg niet te veel tijd te verliezen. We rijden Flagstaff voorbij en de schilderachtige Oak Creek Canyon door en stoppen voor het eerst in Sedona.  Dit is een kunstenaarsstadje aan de voet van de Red Rocks, waar talloze westerns werden gedraaid. We bezoeken in sneltreinvaart enkele kunstgalerijtjes, waar mooie (vooral Indiaanse) kunstwerkjes te bewonderen zijn. Onbetaalbaar! Ze mogen zelfs niet gefotografeerd of gefilmd worden. Even verder komen we in Jerome, een oud mijnstadje, waar we het State Historic Park ofte mijnmuseum bezoeken. Een ranger toont ons fier een slang van meer dan een meter, die hij gevangen heeft. Het blijkt een ongevaarlijke soort te zijn en hij laat ze terug in het struikgewas verdwijnen. Daarna gaat het via Prescott en Wickenburg verder door een dorre en snikhete streek, die eerder Mexicaans aandoet. Armtierig... We zien er de reuzegrote cactussen, die symbool zijn van de staat Arizona en zelfs op de nummerplaten van de auto’s staan afgebeeld. We doorkruisen gedurende enkele kilometers een gebied, waar door bosbranden alles (natuur én huizen!) is platgebrand en  zwartgeblakerd.

 

Dank zij de lange stukken autostrade schieten we zeer goed op en in de vroege namiddag rijden we opnieuw de staat Californië binnen. Wat een contrast. Plots gaat de woestijn over in een veel groener landschap met hele groepen hoge palmbomen. De zon begint rood te kleuren, wanneer we Palm Springs bereiken. Dit is momenteel dé luxeverblijfplaats van de Hollywoodsterren. In een paradijselijke inplanting van cactussen, palmbomen en grote groene grasvelden wedijveren de villa’s er met elkaarin luxe. Wij logeren in het Ramada Resort Hotel: grote luxe met een prachtig zwembad in een exotische tuin. Maar om eerlijk te zijn: dit is maar klein bier bij de échte luxe-hotels van Palm Springs... Dé place- to- be is de door hoge palmbomen afgezoomde Palm Canyon Drive. Daar brengen we ‘s avonds nog een bezoek aan. Het is er snikheet en eigenlijk niet zo druk. We eten er heerlijk op een terras met live music en met boven ons hoofd verstuivertjes, die om de minuut “koel” water spuien. Hier komen we morgenvroeg terug om te shoppen!


 klik hier voor het vervolg

 

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usa, westkust, arizona, california, palm springs |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.