28-03-11

Toch geslapen

 

banner NZ.jpg

Dinsdag 16 november 2010

 

We vliegen op een hoogte van 10.000 meter en aan een snelheid van een kleine 1.000 km per uur. Het slaappilletje doet zijn werk: tussen 1u30 en 6u30 heb ik hoofdzakelijk geslapen. Als ik wakker word, vliegen we over Calcutta, vandaar gaat het over Birma naar Thailand en Maleisië. We hebben nu nog 3 uren en 45 minuten te vliegen tot Singapore. We zijn dus al flink opgeschoten. C slaapt rustig verder en ik ga me wat verfrissen en exploreer even de computergames. De keuze is enorm,maar dit is niet echt mijn ding. Van film kijken komt trouwens ook helemaal niets in huis. Tegen half acht gaan de lichten aan en we krijgen  een heet doekje en ontbijt. Lekker. We voelen ons beiden tamelijk fris dank zij de 6 à 7 uren slaap. De tijd is verrassend vlug voorbij gegaan. Het was ook leuk en gemakkelijk om mijn dagboek direct op mijn notebook te kunnen uitschrijven.

 

Om 17u20 landen we op de luchthaven van Singapore (10u20 onze tijd). We hebben er 12u en 20 minuten over gedaan en 10.277 kilometer afgelegd en hebben nog 8.410 kilometer te gaan naar Auckland. Het is zwaar bewolkt en de temperatuur bedraagt 27°C. We zijn terechtgekomen op Terminal 2 waar we ons vergapen aan de immense shopping area waar alle chique merken te koop zijn. Wat een luxe!  We hebben 4 uren te overbruggen naar onze volgende vlucht en nemen rustig de tijd om rond te kijken en onze stramme benen te strekken.

nieuw-zeeland,singapore

Behalve de vele winkeltjes is hier ook een mooie tuin met varens, orchideeën en een vijver met grote kois. Er is zelfs een heuse vlindertuin. Hier en daar is er al kerstversiering te zien, maar de kerstsfeer is hier toch anders dan bij ons: alles draait hier vooral om speelgoed en de hitte past niet goed bij de opgeroepen wintersfeer mét sneeuw. We kopen hier de adaptor plug voor NZ die we in Zaventem niet vonden.  En dan nemen we de Sky Train die ons naar Terminal 3 brengt: een zo mogelijk nóg grotere hall met nóg meer en nóg chiquere winkels. Alles lijkt hier splinternieuw en ongelooflijk netjes. Er ligt geen papiertje op de grond. In Singapore riskeer je trouwens een strenge boete als je vuil op de grond gooit en dat geldt niet enkel op de luchthaven, maar ook op straat. We lopen langs ontelbare restaurantjes: Chinees, Thais, Japans, Indisch en drinken een espresso aan een… Belgische koffie- en chocoladebar van Guylian. 

 

Om 19u45 gaan we naar de gate, waar onze vlucht vertrekt om 21u30 (15 min vertraging). We zitten elk aan andere kant van de gang. Het vliegtuig is volgeboekt dus we kunnen niet meer van plaats veranderen.  C heeft geluk en krijgt opnieuw niemand naast zich. Ik zit naast een Chinees koppeltje uit Shenzhen, met wie ik in een verwarrende discussie geraak over tijdsverschillen. Hij gelooft niet dat het tijdsverschil tussen Europa en Nieuw-Zeeland 12 uren bedraagt en beweert dat het tijdsverschil tussen Singapore en Auckland 5 uren is. Ik geraak er niet meer uit. De voorziene duur van deze vlucht is 9 uren en 45 minuten.  Formulier invullen voor ‘entrance’ in NZ waarin we o.a. moeten verklaren dat we het laatste jaar niet in de bak gezeten hebben. Voor de rest verloopt de vlucht opnieuw volgens hetzelfde scenario: veiligheidsfilmpje, handdoekje, koptelefoons, sokken, menukaart… aperitief. Ik kies voor een ‘Singapore Sling’:  dry gin, Dom Benedictine, Cointreau, cherry brandy, citroen en ananassap, angostura bitter. Het drankje blijkt niets bijzonders en smaakt eerder slapjes. Het is naar het schijnt beroemd geworden door het befaamde Raffles Hotel en uitgegroeid tot een icoon.  Voor het eten is het daarna lang wachten tot 23u30. Er wordt vervolgens zeer snel afgeruimd en om 0u30 gaan de lichten uit om te slapen. Deze keer neem ik voor de zekerheid maar een half slaappilletje.

 

vorige                                              volgende

 

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuw-zeeland, singapore |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.