06-04-11

Vismarkt

banner NZ.jpg

Donderdag 18 november 2010 (1)

 

Ik heb goed geslapen, maar van 3 tot 4 uur toch wakker gelegen. Er was namelijk vrij veel lawaai  op straat (roepen en lachende vrouwen) en om 4 uur kwam de vuilkar met veel gekletter en geroep. Daarenboven was het veel te warm op de kamer. Toch heb ik nadien nog geslapen tot 7 uur. C is ook wakker. Er is deze morgen geen zon, maar dat lijkt enkel te komen door een lichte ochtendnevel. We nemen rustig de tijd voor een douche en om de kamer wat op te ruimen en dan gaan we naar beneden voor het ontbijt.  We kiezen voor het full breakfast buffet: lekker verse eiergerechten met bacon, worstjes, tomaat en champignons, cereals, house birger, yoghurt, allerlei fruit, croissants, kaas, vlees, pannenkoekjes,…  alles zeer verzorgd én lekker. We zitten in een ruim, modern maar wat killig restaurant en er speelt hippe loungemuziek.  Dit is de onpersoonlijke sfeer van alle grote hotelketens ter wereld. Na het eten skype ik nog even naar P, want gisterenavond kreeg ik geen antwoord alhoewel hij online was. Nu blijkt dat we hem hebben wakker gebeld. Ja, we moeten nog even gewoon worden aan het tijdsverschil… Meteen is intussen het bewijs geleverd dat er tóch 12 uren verschil is tussen Europa en Nieuw-Zeeland. Mijn Chinese buur op het vliegtuig had dus toch ongelijk!

 

Om 10 uur precies trekken we op stap voor een dagje Auckland.  In de namiddag willen we een zeiltocht maken, want die mag in de ‘City of Sails’ natuurlijk niet ontbreken, en in de voormiddag willen we de Fish Market bezoeken.  We gaan eerst en vooral de zeiltocht reserveren in de toeristische dienst: 135 dollar (78 €) voor ons tweeën voor een tocht van anderhalf uur. En dan wandelen we langs Viaduct Harbouren mooi verzorgde woonwijken met moderne appartementen die uitkijken op de baai, waarin enorme zeilboten en luxejachten liggen aangemeerd.  Dit is duidelijk een trendy buurt. Opvallend mooi maar vooral zeer handig zijn de grote schuifluiken die de ruime terrassen desgewenst kunnen afsluiten voor zon en wind of voor al te nieuwsgierige blikken. Langs de promenade staat een rij pohutukawa’s in bloei.  Deze boom wordt ook wel de Nieuwzeelandse kerstboom genoemd omdat hij met zijn groene bladeren en felrode bloemen perfect past in de kerstsfeer. Het is even zoeken naar Jellicoe Street waar de vismarkt is en intussen is de zon in volle kracht aan het schijnen, maar uiteindelijk vinden we toch de grote hallen waar de markt zijn onderkomen heeft. 

NZ 05.jpgWe treffen er een zeer aantrekkelijke overdekte viswinkel waar alle mogelijke vissoorten in grote hoeveelheden liggen uitgestald. We herkennen de meeste soorten van bij ons, maar er liggen ook verschillende voor ons onbekend vissen tussen. Het is een mooi schouwspel en we krijgen er maar niet genoeg van. Jammer genoeg is het nog veel te vroeg voor de lunch, dus we beperken ons tot het maken van (veel) foto’s.  Na afloop laten we ons door een gratis shuttlebusje terugvoeren naar het centrum van de stad, waar we de sfeer van de shoppingstraten willen opsnuiven. In Albert Street en Queen Street, de belangrijkste winkelstraten, gaan we op zoek naar een fleece voor mij. Die kan ik nog wel gebruiken, want het is hier té frisjes om in een pullover rond te lopen en té warm voor mijn dikke winterjas.  We hadden graag ook nog de Parnell Rose Gardens bezocht, maar die blijken té ver buiten het centrum te liggen. Volgens de receptioniste in het hotel kunnen we net zo goed een kleinere rozentuin gaan bekijken aan het station.  Ook dat blijkt echter een lange en oninteressante wandeling te zijn langs Custom Road en Beach Road en uiteindelijk vinden we een klein, zij het verzorgd parkje met kleurige… geraniums en andere bloemen, maar geen rozen. 

 

vorige                                                           volgende

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nieuw-zeeland, auckland, noordereiland |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.