18-12-11

Een museum, een shop, een restaurant

Banner NY.jpg

woensdag 5 oktober (2)


We zitten op het kruispunt van Broadway en de 48th Street en wandelen richting MoMa in de 53rd Street. Zoals alle pas gearriveerde toeristen lopen we voortdurend naar omhoog te kijken, overweldigd door de torenhoge wolkenkrabbers. Het is ongelooflijk hoe vertrouwd alles mij na bijna 20 jaar nog over komt. Dit is ook de buurt van ons vorig verblijf en dat zit blijkbaar diep in mijn geheugen gegrift. Ik vind moeiteloos het Warwick Hotel in 54th Street terug, waar ik tijdens een zakenreis in 1997 verbleef, maar ons hotel Dorset van 1993 is intussen afgebroken. In 53rd Street herkennen we ook meteen restaurant Remi, een moderne Italiaan die wij jarenlang beschouwd hebben als onze beste Italiaanse ervaring. We kijken nieuwsgierig even naar binnen en ja hoor, ook het interieur herkennen we nog zeer goed. Misschien dat we hier later op de week nog wel eens terugkeren.

NY 6.jpg

Even verder komen we bij het MoMa, het Museum of Modern Art. Vandaag is er geen tijd voor een bezoek, maar we lopen toch even binnen in de grote inkomhall en vooral in de MoMa Design Store. Hier vind je allerlei originele en leuke spulletjes, vaak door bekende kunstenaars ontworpen. Het is moeilijk om er met lege handen buiten te komen en C koopt er inderdaad een mooie sjaal in moderne zachte kleuren. Aan de overkant van de straat is ook The Modern gehuisvest, het museumrestaurant dat tot de beste restaurants van New York gerekend wordt. Als je niet ver op voorhand gereserveerd hebt, geraak je er niet in, maar toch willen we even een blik binnenin werpen. We komen niet verder dan de Bar Room, maar die ziet er al behoorlijk indrukwekkend uit. Meteen proberen we hier een tafel voor vanavond te reserveren en... dat lukt. Zo zitten we onverwacht al onmiddellijk op één van de culinaire places-to-be! Maar we hebben nog even de tijd om eerst nog wat verder rond te neuzen in de buurt. We wandelen langs 5th en 6th Avenue naar Rockefeller Center en vooral voor M en MA, die hier voor het eerst komen, is het een sensatie. 

NY 7.jpg

Tegen half zeven zijn we terug in The Modern. In de moderne, hippe bar zijn alle tafeltjes volzet en het is er zeer druk;  er is zoveel lawaai dat we mekaar maar met moeite kunnen verstaan. Dit is meer de sfeer van een bar dan van een restaurant, maar het eten is op niveau: zeer eigentijdse bereidingen, mooi gepresenteerd en prima van kwaliteit en smaak. Ik eet eerst een upside down tuna tart en daarna red snapper en C kiest voor rogvleugel en roasted duck. Aangezien er evenveel vlees als vis gekozen is, bestellen we twee flessen Amerikaanse wijn: een rode Cabernet Sauvignon uit Washington en een Sauvignon Blanc uit Long Island aan respectievelijk 50 en 44 dollar, niet goedkoop. In totaal betalen we 86 dollar per persoon, aperitief, wijn, koffie en bediening en taksen inbegrepen, d.i. 66 Euro. Niet goedkoop, maar de exclusieve setting en het niveau van de gerechten verantwoorden de prijs.

 

Na het eten wandelen we terug naar Times Square. Hier heerst een unieke sfeer door de overweldigende lichtreclames en de al even kleurrijke massa volk. Dagelijks komen hier NY 8.jpgniet minder dan 2 miljoen bezoekers zich vergapen aan het spektakel. Vooral M is in zijn nopjes: “hier kom ik zeker nog terug”, zegt hij voortdurend. A is echter zeer moe en verlangt zichtbaar naar zijn bed. We geraken niet uitgekeken en maken ontelbare foto’s. Vooral Cl laat zich niet onbetuigd zodat nu al haar geheugenkaart bijna vol is. Er zit niets anders op dan een extra kaartje te kopen en Cl stapt de eerste de beste foto- en videoshop binnen. Even later komt ze buiten met een (veel te duur betaalde) kaart in haar toestel dat daarenboven door de verkoper helemaal ontregeld blijkt. Vooraleer naar het hotel terug te keren, gaan we nog even de m&m Shop binnen. Hier geloof je je ogen niet: de bekende snoepjes zijn er massaal en in alle mogelijke kleuren en de meest gekke verpakkingen te koop. Ondanks het gevorderde uur is het er bijzonder druk. Buiten is het intussen frisjes geworden, maar overdag hadden we de hele dag zon en een stralend blauwe hemel. De voorspellingen voor morgen zijn al even goed. Het is nu 22 uur en stilaan tijd om naar het hotel terug te keren. Op de kamer heb ik nog wat werk met mijn dagboek en het opladen van de batterijen en, om eerlijk te zijn, ik voel me nog steeds niet moe niettegenstaande we intussen al 24 uren op de been zijn. Ik kijk nog even wat de room service eventueel te bieden heeft, want we hebben zoals gezegd geen minibar. De prijzen vallen nog mee, tot ik merk dat er bij de vermelde prijzen nog een administration fee (4%), gratuity for employees (17%), NYC Tax (4,5 %) en NY State Tax (4,375%) moet bijgeteld worden, alles samen bijna 30% extra... typisch New York en zeer verraderlijk. We zullen moeten opletten de volgende dagen! Morgen staat wandeling n°3 uit onze reisgids op het programma van Central Park langs 5th en 6th Avenue en Times Square tot aan Union Square. We hebben afgesproken morgenvroeg om 8 uur in de lobby.

 

vorige                                                                               volgende

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usa, new york, citytrip |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.