15-12-11

Meteen in het hartje van Manhattan

Banner NY.jpg

Woensdag 5 oktober 2011 (1) 

Het wachten heeft lang geduurd, maar eindelijk is de dag aangebroken dat we samen met Cl en A en M en MA vertrekken naar New York. Iedereen popelt van ongeduld om de “city that never sleeps” terug te zien of voor het eerst te aanschouwen. We hebben de weersvoorspellingen nauwlettend gevolgd op het internet en het ziet er veelbelovend uit: na een koude en natte periode wachten New York enkele mooie en zonnige najaarsdagen. We hebben bewust voor deze periode gekozen omdat het in de zomer té warm en in de winter te koud kan zijn. Dit zou zowat het beste tijdstip van het jaar zijn. M heeft gezorgd voor het vervoer naar de luchthaven en om 5u40, stipt volgens de afspraak, stopt een minibusje voor de deur om ons op te halen. De anderen zijn al aan boord en zien er goed uitgeslapen en opgewekt uit.  De rit naar Zaventem verloopt vlot en om 6u30 stappen we al het luchthavengebouw binnen, zeer ruim op tijd voor de vlucht van 10u30. Het inchecken verloopt met een beetje moeite want door de samensmelting van Continental Airlines met United Airlines, zorgen onze ticketnummers voor enige verwarring. Alles geraakt echter opgelost en om 7u30 zijn wij en onze bagage ingecheckt. We kunnen beginnen aan het lange wachten. Een Starbucks koffie zorgt voor wat extra energie en het is duidelijk dat het wachten met zes een stuk aangenamer is dan wanneer we alleen reizen. Er wordt al druk gepraat en heel wat afgelachen. De tijd gaat dus snel voorbij en om 10u30, een tiental minuutjes te laat, gaat onze Boeing 777 van de grond voor een vlucht van 8 uren naar Newark, de tweede luchthaven van New York. Het toestel zit helemaal vol en de vlucht verloopt vlekkeloos. Ik probeer de 8 uren te overbruggen met wat te lezen en af en toe kunnen we ook even de benen strekken en een praatje gaan slaan bij onze vrienden. Voor mijn lectuur heb ik een boek gekozen met de toepasselijke titel “Was ik maar nooit op reis geweest”, waarin een aantal notoire reizigers (o.a. Isabel Allende) hun negatieve reiservaringen vertellen. Misschien geen al te NY 4.jpgverstandige keuze, maar het is in ieder geval lichte kost en het valt nogal mee: de meeste verhalen zijn eerder lachwekkend. Maar toch hoop ik dat dit soort avonturen ons mogen bespaard blijven. Tegen 8u15 overvliegen we Groenland bij prachtig open weer. Onder ons ontrolt zich een sensationeel landschap met veel sneeuw, bergen, gletsjers en drijvende ijsschotsen in zee. Prachtig! De tijd gaat relatief snel voorbij tot ongeveer 10u30 en dan slaat de verveling toe. We worden ongeduldig maar moeten nog bijna 2 uren vliegen. Ik begin ook honger te krijgen want sinds de lunch, ruim 5 uren geleden, hebben we niets meer gekregen. Ik begin te vrezen dat er ook niets meer komt en dan jawel, één uur voor de landing, krijgen we toch nog een broodje, een Twix en een afschuwelijke zout-zoete honingcrumble. Het helpt niet tegen de honger, maar wél tegen de verveling.

 

Bij de landing op Newark staat er geen wolkje aan de hemel. Om 12u15 staan we veilig en wel aan de grond en van dan af gaat het zeer vlot: al na een half uur hebben we onze bagage opgepikt en om 13u30 zijn we op weg met een Super Shuttle naar de binnenstad van New York City. Aangezien we zelf al met zijn zessen zijn, moeten we het busje maar delen met twee andere passagiers. De rit is 27 kilometer lang en duurt amper 30 minuten want er is niet al te veel verkeer. We rijden door een havengebied met op de achtergrond de steeds dichterbij komende skyline van de stad. Alvast indrukwekkend als eerste kennismaking. Het gaat door de Lincoln Tunnel en algauw zitten we middenin de gele taxi’s die zo typerend zijn voor het Newyorkse stadsbeeld.

NY 5.jpg

Het is precies 14 uur als we aankomen op Broadway ter hoogte van 48th Street, aan ons hotel Crowne Plaza Times Square, in het hartje van Manhattan. Het is zeer warm (20°C volgens de informatie in het vliegtuig, maar het is veel warmer). We spreken af om snel de kamers in te nemen en zo snel mogelijk te vertrekken voor een eerste verkenning van de stad. We krijgen een kamer op de 39e verdieping, lekker hoog en dus met een mooi uitzicht (vanaf de 40e verdieping zijn de kamers $ 30 per dag duurder!), maar het uitzicht valt wat tegen. We kijken vooral op binnenplaatsen en van de nabijgelegen Times Square is zo goed als niets te zien. Het hele hotel valt zeer goed mee: groot (48 verdiepingen!), tamelijk luxueus en recent gerenoveerd. Binnenin is het al bij al vrij rustig niettegenstaande de ligging vlakbij de overdrukke Times Square. Ook de geluidsisolatie van de ruime kamers is zeer goed, maar onder de voordeur valt het licht van de gang door een grote kier naar binnen. Tot mijn verwondering is er geen koelkast op de kamer, maar wél een koffiezet en een strijkijzer. De kluis kan geopend en gesloten worden met behulp van je creditcard. Dat heb ik nog nergens gezien en ik vind het bijzonder handig! Na een snelle douche verzamelen we in de bar voor een verfrissend biertje en om af te spreken voor de rest van de dag. Iedereen is zodanig opgewonden dat niemand zich ook maar enigszins vermoeid voelt en om 14u30 gaan we op stap voor een eerste verkenning van de omgeving.

 

vorige                                                                           volgende 

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usa, new york, citytrip |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.