24-01-12

China, Italië en Amerika

Banner NY.jpg

Maandag 10 oktober 2011 (2)


We zetten onze wandeling verder door het Financial District en komen via City Hall Park en Foley Square terecht in Chinatown. Hier wonen 300.000 mensen, hoofdzakelijk van Chinese afkomst. Wat we te zien krijgen, grenst aan het ongelooflijke. Dit is écht China: overal opschriften in het Chinees, winkeltjes met alle mogelijke Chinese eetwaren (met de doordringende geuren die daar bij horen...) en bijna uitsluitend Chinese mensen op straat. We maken opnieuw tientallen foto’s.

usa,new york,citytrip

Hier en daar gaan we een winkeltje binnen en meteen komen allerlei herinneringen aan onze Chinareis zeer levendig terug naar boven. C en ikzelf kunnen er niet genoeg van krijgen, maar onze reisgezellen lijken veel minder enthousiast. Het is hen allemaal net een beetje te chaotisch en te vuil. Als wij hier alleen waren geweest, zouden we ongetwijfeld langer gebleven zijn... In een kapperssalon wordt een jonge bruid in witte bruidsjurk gecoiffeerd terwijl haar jonge bruidegom braaf op een bankje zit te wachten. In een park zijn tientallen Chinese ouderlingen verzameld voor een soort openluchtfeest. Sommigen zitten aan tafeltjes te kaarten onder hun parasol terwijl anderen op een bank zitten te luisteren naar twee Chinese zangeressen en een klein orkestje. We wandelen door een smal straatje dat berucht is omdat hier in de vorige eeuw het grootste aantal moorden van de wijk zijn gebeurd en komen terecht bij de Chinatown Icecream Factory, beroemd om haar ijsjes met zeer speciale exotische smaken. We kunnen usa,new york,citytripnatuurlijk niet nalaten ervan te proeven, maar de black sesame, red bean en green tea smaken vooral zeer zoet. We wandelen kriskras door de smalle straten en geraken een beetje het noorden kwijt. Toch belanden we in het aangrenzende Little Italy. Hier zit dan weer de grootste concentratie Italianen bijeen, al is het niet meer wat het ooit geweest is. Het wemelt hier van de Italiaanse restaurants:  Napoli, da Gennaro, Giovanna’s, Casa Bella, SPQR, enz. Dit lijkt ons het moment voor een eenvoudige Italiaanse lunch. Op de hoek van Mulberry Street en Hester Street strijken we neer op het aantrekkelijk ogende terras van Caffe Napoli en bestellen een panino met aubergine. Slechter heb ik ze nog nergens gegeten: slappe broodjes, papperige aubergines, smaakloos... Dit is een echte toeristenval: het ziet er mooi en aantrekkelijk uit, maar de kwaliteit is beneden alles.  Het valt trouwens op dat hier veel meer toeristen rondlopen dan in Chinatown.

 

Onze wandeling loopt verder naar Tribeca (Triangle Below Canal Street), nóg een hippe wijk van Lower Manhattan. Ook hier zijn oude pakhuizen omgebouwd tot woonappartementen en vooral

usa,new york,citytrip

bevolkt door kunstenaars. Het is nog steeds een van de meest gegeerde, dus duurste woonbuurten van New York.  Op een gezellig pleintje drinken we een glas op een terrasje en slaan er de jonge moeders gade die hun kleuters komen ophalen aan de school. Het is nog altijd zeer warm, maar er komt een lichte nevel opzetten waardoor de hemel niet meer zo blauw kleurt als voordien. Hier eindigt wandeling n° 1 uit onze reisgids. We nemen de metro terug naar 50th Street en wandelen nog even naar de MoMa Design Store voor cadeautjes. Voor de kleinkinderen vinden we echter meer onze gading in de tegenover gelegen MoMa Book Store. En dan is het 18u30 dus de hoogste tijd om ons nog wat te gaan verfrissen op onze hotelkamer. Een uurtje later vertrekken we met zijn zessen tevoet naar 42nd Street waar we een tafel gereserveerd hebben in restaurant Aureole voor ons afscheidsdiner.  De eigenaar van het restaurant is Charlie Palmer, in de VS een beroemde tv-kok die talrijke kookboeken heeft geschreven en ook in Las Vegas een restaurant uitbaat met dezelfde naam. Het is een klasserestaurant: chique van inrichting, stijlvol qua bediening. Ook wat op tafel komt is van topniveau, zijn Michelinster meer dan waard en een ideale plek om onze reis af te sluiten. We keren voor een allerlaatste keer terug langs Times Square en springen nog even binnen in de Disney Store. Ondanks het late avonduur -het is inmiddels al 23u30- is het er nog zeer druk en staat er aan de kassa zowaar nog een hele rij aan te schuiven. We kunnen niet laten om een superleuke pluchen Mickey Mouse mee te nemen voor onze kleine F. Om middernacht zijn we op onze kamer, wél moe deze keer, maar ja wat wil je na zoveel drukke dagen?

 

vorige                                                                  volgende

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usa, new york, citytrip |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.