18-01-12

Fietsen in Central Park

Banner NY.jpg

Zondag 9 oktober 2011 (2)

 

Onze bus rijdt zich een beetje vast in de verkeersdrukte want wegens de Columbus Parade zijn verschillende straten afgesloten. Morgen is immers Columbus Day, één van de belangrijkste officiële feestdagen in de Verenigde Staten maar de straten zijn blijkbaar vandaag al afgesloten. usa,new york,citytripOm tijd te winnen krijgen we de kans om op Madison Avenue af te stappen. We wandelen tot op 5th Avenue en tot onze grote verbazing is de parade nu al bezig. Later zal blijken dat dit niet de Columbus Parade is, maar de Hispanic Day Parade is, naar aanleiding van het feest van de hispanics of migranten van Latijns-Amerikaanse afkomst. Jaarlijks stappen meer dan 10.000 mensen op in deze stoet op 5th Avenue en de parade trekt meer dan een miljoen bezoekers. Een lange en kleurrijke stoet van Zuid-Amerikaanse culturele verenigingen trekt door de stad in een wervelende en vrolijke optocht met muziek en dans. Er hangt een heuse carnavalsfeer. usa,new york,citytripOnder luid applaus van de toeschouwers drukken groepen uit Bolivië, Honduras, Peru, e.a. in kleurrijk uitgedoste groepen in zang en dans hun trots en onwrikbare liefde voor hun vaderland uit.  Voor de fotografen is dit, zeker bij dit stralende weer, een buitenkans!  Toch mogen we hier niet al te lang blijven plakken, want deze namiddag wacht ons nog een fietstocht door Central Park en het is al ruim over de middag. Maar eerst moeten we nog eten en we gaan op zoek naar een geschikte gelegenheid, niet eenvoudig in dit deel van de stad. In 57th Street vallen we op Brasserie 8 ½ , een chique Franse brasserie in de indrukwekkende “Bell-bottom” Building, een hoog torengebouw dat zo wordt genoemd omdat het onderaan breed uitloopt zoals de “olifantenpijpen”-broeken of “bell-bottoms”.   ’s Zondags serveren ze hier een brunch à 29 $ en dat lijkt ons wel geschikt voor vandaag. Via een sierlijke trap dalen we af naar de zeer stijlvolle eetzaal met originele werken van Henri Matisse en een glassculptuur van Fernand Léger. In het midden is een mooi buffet opgesteld waar we ons kunnen te goed doen aan een grote keuze aan koude en warme gerechten. Het is allemaal nogal klassiek en inspiratieloos, maar het is zeer verzorgd en niet slecht. Vooral het uitgebreide dessertbuffet is de moeite waard.

 

Om 15u15 zijn we klaar en we spoeden ons richting Central Park voor een fietstocht. Gezien het schitterende weer zijn de fietsen bij Sayat Bike Rental in 58th Street allemaal verhuurd, maar mits een paar minuutjes wachten, komen we toch vrij snel in het bezit van zes turquoise fietsen. Voor 25 $ kunnen we er 3 uren over beschikken en dat moet voldoende zijn om rustig het hele Central Park te doorkruisen. Veiligheidshelmen zijn niet meer beschikbaar maar C dringt aan en krijgt uiteindelijk een exemplaar in wit piepschuim toegestopt, geen zicht maar hopelijk stevig genoeg bij een eventuele valpartij. De rest van de groep doet het zonder helm.  

usa,new york,citytrip

We krijgen ook een plannetje mee en trachten de grote lus te volgen, die van zuid naar noord en terug door het park loopt. De weg is zeer breed en gevuld met wandelaars, skaters, joggers en fietsers. In het begin komen daar ook nog paardenkoetsen bij, dus het verkeer is behoorlijk druk en het is uitkijken geblazen! Het weer kan niet mooier en het is écht genieten, vooral daar het eerste deel nagenoeg volledig bergaf loopt. We stoppen regelmatig voor foto’s of om een slokje water te drinken. Nadat we op het uiterste noordelijke puntje van de route teruggedraaid zijn, volgt echter de onvermijdelijke bergop zodat enkelen van ons algauw tevoet gesteld worden. In de staalblauwe hemel schrijft intussen een stuntvlieger een reclameboodschap en beneden op de grond genieten duizenden mensen op de grasvelden of in de bootjes op de vijvers van een heerlijke zondagnamiddag. We wandelen nog even langs Belvédère Castle voor een algemeen uitzicht en hebben er een conversatie in het Engels met een jong koppeltje dat uit... Landegem blijkt te komen.

 

Om 18 uur zijn we terug en de fietsen worden terug ingeleverd. Het is nog steeds warm maar het begint al stilaan donker te worden. Vooraleer we naar het hotel terugkeren, drinken we nog gauw een verkwikkend biertje in een bar op 7th Avenue.  Eigenlijk heeft niemand honger en we besluiten vandaag het diner over te slaan; we hebben de voorbije dagen al genoeg gegeten! Na een verfrissing in het hotel trekken we met zijn zessen naar het nabijgelegen Marriott Marquis Hotel waar je in de ronddraaiende cocktail lounge op de 48e verdieping een schitterend uitzicht hebt op Manhattan. We drinken er een lekkere cocktail aan een redelijke prijs, maar... als de rekening komt, blijkt dat we er 8 $ per persoon moeten bijtellen “for the view”... We hebben veel plezier en vooral M is in vorm. Het is al bij middernacht als we naar beneden gaan en buiten is het nog steeds 24° C. We kunnen niet nalaten om toch nog even langs “de trappen” van Times Square te gaan en tenslotte nog een laatste drink te nemen in de bar van ons hotel. Zo is het al maandagochtend als we ons bed opzoeken.

 

vorige                                                                volgende

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: usa, new york, citytrip |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.