06-05-13

Charcuterie, kaas en wijn

Banner Rome.jpg


Vrijdag 26 april 2013 (3)

 

Het is intussen al laat in de namiddag, dus tijd om terug af te zakken naar ons hotel. Langs de via Cavour en de Fori Imperiali komen we terug op de Piazza Venezia.  Nog gauw enkele foto’s nemen, althans dat doet C want ik ben vandaag dank zij de platte batterij vrij. Eigenlijk geniet ik wel van die vrijheid en ik overweeg zelfs om mijn fotocamera opgeborgen te houden voor de rest van ons verblijf. We stappen nog even binnen in de Basilica di San Marco op het gelijknamige plein en dan zit onze eerste namiddag in Rome er op. Het is telkens weer verbazend hoe veel je de eesrte dag al gezien hebt en hoe snel je met een stad vertrouwd bent. Het valt me ook op hoeveel plaatsen we ons nog herinneren van ons vorig bezoek van bijna 10 jaar geleden. Onderweg naar het hotel, in de via dei Giubonnari, stuiten we op de salumeria Roscioli, een zaak zoals je ze enkel romein Italië aantreft: een ongelooflijke keuze aan verse charcuterie, kazen en wijnen. Het is niet alleen een winkel, maar ook een osteria en het ziet er zo aantrekkelijk uit dat we meteen besluiten om er vanavond te komen eten. Helaas, er is geen tafeltje meer vrij. We reserveren dan maar voor morgenavond, maar ook dat zit vol. Maar wanneer de ober de ontgoocheling op onze gezichten leest, biedt hij ons toch nog een oplossing. Als we morgen om 19 uur komen en terug weg zijn vòòr 21 uur, kan hij wel een tafel regelen. Dat is dan afgesproken! Voor vanavond en de volgende dagen krijgen we advies van Carlo van de receptie in ons hotel. Hij geeft ons een viertal adresjes van goede restaurants in de buurt. Het beste is volgens hem Hostaria Costanza, dat daarenboven vlak naast ons hotel gelegen is. Ik ga meteen een tafel reserveren voor vanavond. Het is intussen 19 uur en we kunnen een verkwikkende douche best gebruiken. Om 20 uur gaan we eten. Het restaurant ziet er van buiten niet zo aantrekkelijk uit, maar binnen is het mooi en gezellig. Eerst genieten we van een lekkere fles prosecco als aperitief en daarna nemen we beiden de antipasti della casa (charcuterie, opgelegde groenten en kaas), gevolgd door een heerlijke pasta alla Norcina, d.w.z. met truffel en worst. Het is een verzorgde keuken, eenvoudig maar authentiek en we laten het ons smaken samen met een zeer lekkere rode huiswijn. De porties zijn zo groot dat we niet alles op krijgen. Alleen A heeft nog wel ruimte voor een dessert. We ronden af met een espresso zoals je die overal in Italië kan krijgen: zéér klein en zéér sterk. Ondanks de lange dag die we achter de rug hebben, hebben we nog geen zin om te gaan slapen.  We wandelen nog even door tot aan de Campo de’ Fiori. Het is een zeer zachte avond en er heerst een gezellige sfeer. De terrassen zijn goed gevuld met vooral jonge mensen en over het plein kuieren tientallen toeristen. Verkopers proberen er allerlei lichtgevende gadgets te verkopen. We drinken nog een slaapmutsje en om 23:15 uur zijn we op onze kamer, toch wel een beetje vermoeid en vooral dik gegeten. Ons verblijf in Rome is zeer goed begonnen. Nu nog hopen dat het weer een beetje beter wordt.

 

vorige                                                      volgende

08:04 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rome |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.