27-06-13

Nog een laatste Italiaanse pasta

Banner Rome.jpg

Dinsdag 30 april 2013

  

Het is licht bewolkt deze morgen maar er wordt toch nog 26° voorspeld. Vandaag moeten we alweer naar huis vertrekken, dus … koffers pakken. We hebben echter nog een hele voormiddag, dus geven we de valiezen in bewaring in het hotel en trekken nog even op boodschappenjacht. IMG_4815.JPGMaar er is ook nog tijd voor een laatste wandeling door het oude Rome. Achter de Piazza Navona is er opnieuw heel wat politie op de been evenals een horde fotografen. Italië heeft sinds zondag een nieuwe regering en vandaag heeft de vertrouwensstemming plaats in de Senaat, hier aan de Corso del Rinascimento. De senatoren worden één voor één in limousines voorgereden. We mogen wél een foto nemen, maar daarna onmiddellijk doorlopen. De strenge beveiliging heeft natuurlijk alles te maken met de twee politiemannen die zondag werden neergeschoten. Via de Piazza Navona gaan we naar de via dei Coronariwant zondag waren alle winkeltjes hier gesloten. Tot onze verbazing zijn de meesten ook nu dicht; ze gaan pas open om 12:30 uur! Geen nood, dan dwalen we nog maar wat rond door de pittoreske straatjes in de buurt en dat levert nog enkele mooie foto’s op.

IMG_4821.JPG

We eindigen onvermijdelijk op de Campo de’ Fiori en pikken er voor de laatste keer een terrasje mee: een espresso en een liter water, want het is weer warm vandaag. Daarna gaat elk zijn eigen weg om op de markt en in de omliggende eetwinkeltjes nog wat inkopen te doen: lekkers voor thuis. Om 12:00 uur verzamelen we weer bij het hotel en voor onze allerlaatste lunch op Italiaanse bodem trekken we naar de Hostaria Costanza naast de deur. Zeer veel tijd hebben we niet, maar toch voldoende om het ons nog een keer goed te laten smaken. We delen eerst antipasti misti, carciofi en puntarelle en nemen daarna een zeer lekkere pasta con vongole e zucchini. Ondanks de wat trieste locatie (een terras in een smal gangetje tussen twee hoge muren) en mede dank zij de prima wijn, zit de sfeer er goed in. We betalen daarenboven nauwelijks 20 euro per persoon.

 

Stipt om 14:00 uur, zoals afgesproken,  komt een chique Mercedesbusje ons oppikken aan het hotel om ons naar de luchthaven te brengen. Het wordt een zeer comfortabele rit, al moet gezegd dat de muziek wel iets zachter kon. Er is weinig verkeer en zodoende zijn we al om 14:35 uur aan de luchthaven van Fiumicino. Na het inchecken gaat ook hier elk zijn weg, want shoppen is toch een eerder individuele zaak. De luchthaven is zeer modern en er zijn veel mooie winkels, dus er is voldoende gelegenheid om de tijd te doden. Onze vlucht heeft wél een uur vertraging, maar de piloot slaagt erin om een halfuur van zijn achterstand in te halen zodat we toch om 19:30 uur landen in Zaventem. Het Belgische weer valt al bij al nog mee: het is vrij mooi maar de thermometer komt niet hoger dan 13°. De bagage komt zeer snel, maar het scheelt geen haar of ik ben met de verkeerde koffer weg. Ik merk de vergissing pas net vòòr de douane. Het shuttlebusje van Begoniareizen brengt ons zonder problemen naar huis. Om 20:45 uur worden wij als eersten thuis afgezet terwijl de anderen nog een beetje langer van hun reis mogen genieten. Ons Romeins liedje is uit.

 

vorige

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rome |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.