14-01-14

Lüderitz

Banner Namibie.gif

Dinsdag 24 september 2013 (2)

 

Om 13:45 uur vertrekken we naar Diaz Point, een klein halfuurtje buiten de stad. Het is een prachtige plek: de woeste golven van de oceaan slaan er tegen de rotsen en het landschap bestaat uit witte zoutvlakten en gladde rotsen. Via een lange houten loopbrug en trappen wandelen we tot bij een groot kruis, een copie van het oorspronkelijke dat er in 1448 werd neergezet door de Portugese ontdekkingsreiziger Bartholomias Diaz, die hier voor het eerst voet aan wal zette.

Namibie Carlos 5 209.JPG

Boven op de rots moeten we een heuse stormwind trotseren, maar beneden valt het nog mee. Tussen de met wier begroeide amfibolietkeien heeft de zee kleine plassen en een massa zeeschelpjes achtergelaten. In de verte horen we het geblaat van jonge zeehonden, maar we krijgen ze niet te zien. Om 15 uur rijden we terug naar Lüderitz voor een korte wandeling door het stadje. Er staat een op-en-top Duitse kerk en enkele mooie Duitse huizen, in frisse pastelkleuren geverfd. Alles oogt rijkelijk en vooral protserig.

Namibie Carlos 5 258.JPG

De straten zijn nagenoeg leeg. De zon schijnt nog steeds volop maar de zeebries maakt het toch tamelijk frisjes. We wandelen verder tot bij de Shearwater Oyster Farm waar we rondgeleid worden in dit oesterbedrijf. Onze gids is een attractie op zichzelf: geschminkt tot achter zijn oren en met zeer gemaniëreerde taal en gebaren, legt hij ons alles uit over de oesterkweek. Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij in de mooie oesterbar. Met vier oesters, klein maar lekker, en een klein glaasje vonkelwijn moeten we het stellen. Daarna gaat het tevoet langs de asbestwerf terug naar het hotel. Over het diner valt weinig te zeggen en we sluiten de dag af samen met M en L in de bar. Dit was zonder twijfel de minst interessante dag van de hele reis. Morgen trekken we verder en er staan nog enkele hoogtepunten op het programma: de Fish River Canyon en de Kalahariwoestijn.

 

vorige                                          volgende

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: namibie, luderitz |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.