16-01-14

Canyon Lodge

Banner Namibie.gif

Woensdag 25 september 2013 (1)

 

We moeten een heel stuk op onze route terugkeren vandaag, 120 kilometer via Aus tot in Seeheim, door een monotone vlakte. Gelukkig is dit een asfaltweg en schieten we vrij goed op. Het is half bewolkt. De eentonige rit inspireert Marc natuurlijk weer tot wat interessante informatie. Over aids en drugs deze keer. Aids is in Namibië de tweede belangrijkste doodsoorzaak na tbc en vòòr malaria. Om de preventie ervan te bevorderen zijn overal gratis condooms beschikbaar en er wordt blijkbaar resultaat geboekt: nog “slechts” 15% van de bevolking lijdt aan aids, waar dat voorheen 22% was. De drugsproblemen slaan vooral op het gebruik van cannabis en barbituraten. In Seeheim slaan we rechtsaf en komen terug op ‘grondpad’ terecht, het laatste van de reis. De zon begint stilaan door de wolken heen te priemen en de temperatuur stijgt. In het landschap zien we de eerste kokerbomen verschijnen. Om 11:00 uur rijden we over de brug over de Fish River Canyon, één van de belangrijkste bruggen in Zuidelijk Afrika. De Fish River is met haar 700 kilometer de langste rivier van Namibië. Even verder kruisen we ook de Löwen- en enkele andere rivieren, maar een druppel water is er nergens te zien. We hebben nog 137 kilometer stoffige grindweg voor de boeg voor we onze bestemming bereiken. De hoge sluierwolken zijn nu zo goed als verdwenen en de zon brandt.Namibie Carlos 5 319.JPG In de schrale vlakte groeit enkel een lage vegetatie. In dit gebied hebben twee industriëlen een terrein van niet minder dan 100.000 hectaren gekocht, er wild op gestoken en enkele lodges gebouwd die volledig zelfbedruipend zijn. Eén ervan is de Canyon Lodge, waar wij vannacht zullen logeren. Vòòr we daar aankomen, stoppen we nog even bij de Canyon Roadhouse, een lodge met themarestaurant en bar waarin oude auto’s centraal staan. Het is een curiosum en een bezoek absoluut waard. De bar en de shop zitten vol met alle mogelijke voorwerpen die met auto’s te maken hebben: van benzinepompen tot oude reclameborden en zelfs een heel interieur van een oude garage. Op het terrein staan talrijke vergane oldtimers en bij enkele groeien bomen en planten door het dak of in de kofferruimte, al zal daar wel enige manipulatie bij te pas gekomen zijn… De blauwe hemel en de fotogenieke kokerbomen zorgen mede voor enkele mooie plaatjes.

 

De Canyon Lodge is schitterend gelegen in een golvend landschap tussen enorme rotsblokken. We nemen onmiddellijk plaats aan een tafel in de schaduw van een grote boom voor de lunch. Boven onze hoofden komen talrijke vogels nieuwsgierig naar ons kijken. De hemel is blauw en het is zeer warm. Heerlijk is het hier!

Namibie Carlos 5 342.JPG

Na het eten kunnen we onze kamers innemen. De huisjes liggen tegen de rotsen geplakt en verspreid over een uitgestrekt terrein. Een kronkelend pad tussen de bungalows leidt naar een zwembad dat prachtig in het woestijnlandschap geïntegreerd is en een weids uitzicht heeft over de vlakte. Jammer genoeg is het water ijskoud, al schrikt dat F en natuurlijk onze kranige C niet af. Om en rond het hoofdgebouw bloeien talrijke bloemen en prachtige cactussen.

 

vorige                                          volgende

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: namibie, luderitz, canyon lodge |  Facebook | |

De commentaren zijn gesloten.