28-01-14

Naar huis

Banner Namibie.gif

Vrijdag 27 - zaterdag 28 september 2013

 

Het is zeer druk op de luchthaven en we moeten lang aanschuiven. We worden ook nog verrast met het invullen van enkele douanedocumenten en dan moeten de koffers gewogen worden… Mijn valies weegt 17,8 kg en de andere 21,4… en nu blijkt dat er 25 kg is toegelaten. Alle bezorgdheid was dus voor niets. Ik begrijp er niets van. Volgens mij heeft Marc onzorgvuldig gewogen of… zich vergist. We nemen afscheid en dan begint het lange wachten tot 21 uur om in te stappen. We krijgen toch een beetje honger en gaan op zoek naar een hap. Er is welgeteld één snackbar en we moeten vrede nemen met een banale toast met ham en kaas. We gaan op zoek om onze laatste Namibisch dollars kwijt te raken tot ik moet vaststellen dat ik die in mijn andere broek heb laten zitten. Dus… einde verhaal!

 

De Air Namibia-vlucht naar Frankfurt vertrekt stipt op tijd: 21:35 uur. De Airbus A340-300 is duidelijk van recentere datum en comfortabeler dan die van de heenreis. We krijgen meteen het diner opgediend en direct daarna, om 23:00 uur, worden de lichten gedoofd. Dank zij een slaappilletje val ik vrijwel onmiddellijk in slaap om pas wakker te worden wanneer om 6:00 uur de lichten weer aangaan. We hebben nog maar 1,5 uur te vliegen en na een ontbijt landen we om 7:45 uur op de luchthaven van Frankfurt. Dit is een enorme luchthaven en we moeten opnieuw het lange traject afleggen naar de andere terminal voor de vlucht naar Brussel. Het is niet zo druk en de controles en check-in verlopen zeer vlot. Om 9:35 uur gaan we opnieuw de lucht in voor het allerlaatste deel van onze reis en om 10:30 uur staan we terug op Belgische bodem. Koffers ophalen en afscheid nemen van de medereizigers en om 11:00 uur stappen we in het shuttlebusje van Begoniareizen dat ons naar huis zal brengen. Aangezien eerst nog een ander koppel moet afgezet worden in de buurt van de Rooigemlaan en er zeer veel verkeer is onderweg, duurt deze rit aanzienlijk langer dan de vlucht van Frankfurt naar Brussel. Zodoende is het 12:30 uur als we thuis voor de deur worden afgezet.

 

vorige

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (1) | Tags: namibie |  Facebook | |

26-01-14

Terug in Windhoek

Banner Namibie.gif

Vrijdag 27 september 2013 (2)

 

Het is precies 12 uur als we in Windhoek aankomen, het eindpunt van onze reis. De stad is duidelijk groener dan 3 weken geleden, maar de bloeiende jacaranda’s zijn nog schaars. De bougainvillea’s bloeien echter flamboyant en enkele andere prachtige bomen zijn getooid met weelderige gele, rode of roze bloesems. Het is nu toch wel echt lente. We rijden meteen naar Hotel Thule waar we ook de eerste dag overnachtten. Nu staan hier twee kamers ter beschikking van de groep om ons straks te verfrissen en om te kleden voor de terugreis. Maar eerst gaan we genieten van een afscheidslunch in het restaurant met schitterend panoramisch uitzicht over de Namibie Christiane 4 868.JPGstad. Eerst krijgen we een glaasje champagne aangeboden door AdA, gevolgd door een tweede glaasje vanwege F en B die vandaag hun huwelijksverjaardag vieren. Dit is natuurlijk ook het moment voor de bedankingsspeech. Waar meestal slechts moeizaam een vrijwillger gevonden wordt die deze taak op zich wil nemen, zijn er nu zelfs twee toespraken. Zowel F als P hebben een leuke speech voorbereid waarin dankbaar teruggeblikt wordt op de mooie reis en waarin terecht ook de lof gezongen wordt van Bruce en Marc. Ze hebben ons veilig door deze reis geloodst en Marc was een perfecte gids: ongelooflijk geïnformeerd en altijd vriendelijk en attent voor iedereen. Over de fooi zijn we het jammer genoeg niet eens geraakt en uiteindelijk geeft wie dat wil iets op individuele basis. Het afscheidsdiner is ontgoochelend: een minuscule viskroket, rijst met rundsreepjes en ijs met chocoladecake. Het had wel iets feestelijker en copieuzer mogen zijn, vooral aangezien er deze namiddag toch niets meer op het programma staat en we het vanavond zullen moeten stellen  met de vliegtuigkost. We zijn beter gewoon van AdA.

 

Na de lunch staat er zoals gezegd niets meer op het programma. We kunnen rustig van het hotel genieten of nog een laatste bezoek brengen aan Windhoek. Wij verkiezen het laatste en stappen om 14 uur op de bus die ons naar het centrum brengt. We wandelen nog eens de drukke Independance Avenue af en springen hier en daar een winkel binnen maar we zijn al gauw uitgekeken op de kitscherige souvenirs. We besluiten dan maar iets te gaan drinken in het nieuwe Namibie Carlos 6 408.JPGHilton Hotel. Daar klimmen we met de lift tot op het dakterras met zwembad. Het is zonnig en zeer warm en onder een parasol genieten we van een laatste biertje, een Tafel Lager, samen met de Windhoek Lager hét populaire bier in Namibië. Vanop het dak hebben we een prachtig uitzicht over de stad, die er van hieruit toch wel uitgestrekt uitziet en wel degelijk de allure heeft van een moderne grootstad. Om 16 uur brengt de bus ons terug naar het Thule Hotel. Marc heeft alle begage gewogen en er is maar één koffer die te zwaar is: de mijne! Dit is onbegrijpelijk want thuis was het de lichtste van onze twee koffers, amper 17 kg, en er is niets bij gekomen… We hevelen toch maar snel wat over naar de andere valies in de hoop dat die nu niet te zwaar wordt. Nu is het aanschuiven om één van de beschikbare kamers te gebruiken om ons nog even te verfrissen en om te kleden voor de terugreis en om 17:30 uur stappen we voor de allerlaatste keer op de bus van Bruce. Onderweg naar de luchthaven blikt Marc nog eens terug op de hele reis, knap werk!

 

vorige                               volgende

08:00 Gepost door C en C | Permalink | Commentaren (0) | Tags: namibie, windhoek |  Facebook | |